Sunday, July 4, 2010

miso soup summer 2010

There are  things I crave during summer:
Ice cream.
Cold white wine.
Spicy foods (or I could just say Thai and Korean food)
watermelon.

So when I enjoy my wine a bit much, it sometimes give me a hangover.
Miso soup would be a relief such times.
(There are scientific explanation on this, but I won't bother to write it here.)
But regular authentic miso soup is too boring.
It doesn't go so well with spicy foods I love to cook in summer.
So, I came up with this solution.

What we need:
Miso soup
 (Katsuo broth would be perfect, but it doesn't matter.
for the veggie,
cabbage would be good for your digestion system.
Onion is good for headache.)
a clove of garlic (finely chopper)
ginger (about your thumb's nail) ( finely chopped)
hot chili pepper  as much as you crave for
Thai Basil (Optional)

Simply put all these herbs and spices into regular miso soup and it will become a hot summer miso soup.
It energizes you and relieves your hangover. It's also good when you are losing appetite in the hot weather. Try and let me know how you like it.
With this soup, I think we are all ready to party today.
Happy July 4th!

夏に必ず食べたくなるもの。
アイスクリーム
冷たい白ワイン
辛い食べ物(というよりタイと韓国料理)
すいか


ワインをつい飲み過ぎると、当然二日酔いになりますが、
そういうときはみそ汁がいいそうです。
(一応ちゃんと科学的な説明があるけど、めんどいのでここでは書きません)
でもみそ汁ってどうもものたりない。
夏は辛いものばっかり食べてるけど、それともあんまりあわないし。
そんなわけで解決策。

必要な物
普通のみそ汁
(かつおだしがいいです。なんでもいいけど。
具はキャベツは消化器官にやさしいし、タマネギは頭痛におすすめです)
にんにく ひとかけ みじんぎりに
しょうが 親指の爪分くらい みじんぎりに
唐辛子 自分がいける!と思うぶんだけ
タイバジル 好みで

普通のみそ汁に、上のハーブとスパイスたちをいれるだけで、
夏にもぴったりのミソスープに!ほんとうにこれはもはやみそ汁でなくてミソスープ。
元気も出るし、二日酔いにもいいです。暑さで食欲減ってるときもいいかも。
これって日本に住んでる人はいやかなあ?でもおいしいんだって。
是非試して感想を聞かせて欲しいです。
まあ、独立記念日のどんちゃん騒ぎもこれで乗り切ってくださいな。
皆さんよい祝日を!

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